Psykoterapia yksityishenkilöille

Oletko voinut jo pidempään huonosti? Arjessa ja ihmissuhteissa takkuaa urakalla ja tuntuu, että kaipaisit pitkäjänteistä tukea toimivampien olemisen ja tekemisen tapojen löytymiseen ja juurruttamiseen. Psykoterapia voisi sopia sinulle, kun mieli on voinut pidempään jo huonosti ja arjen tai ihmissuhteiden haasteista on muodostunut umpisolmu. Psykoterapiaan voit varata ajan ottamalla yhteyttä suoraan psykoterapeutteihin.

Muistathan, että lyhytterapia erittäin vaikuttava avun muoto, kun tilanteesi ei vielä edellytä psykoterapiaa. Ajan lyhytterapiaan voit varata suoraan nettiajanvarauksella ja voit aloittaa terapian heti, ei tarvitse lähetettä.

 

Varaa aika lyhytterapiaan

 

Mitä psykoterapia on?

Miten psykoterapian prosessi etenee?

Psykoterapia lähtee liikkeelle alkukartoituksesta, jossa psykoterapeutti jäsentää kanssasi mistä ongelmassasi on kyse, millaisia muutostoiveita sinulla on ja millaisia ovat muutokset esteet. Vointiasi ja muutosta seurataan psykoterapian aikana. Psykoterapiaterapia räätälöidään sinun tilannettasi, tavoitteitasi ja tarpeitasi vastaavaksi.

Muutamia vinkkejä psykoterapiaan liittyen:

 • Psykoterapiaa on pitkää ja lyhyttä. Pitkä psykoterapia on kestoltaan useimmiten 1-3 vuotta ja siihen haetaan monesti KELAn tukea. Lyhyt psykoterapia on 5-40 tapaamista, ja soveltuu monenlaisiin tilanteisiin. Lue näistä lisää tältä sivulta.
 • Aina ei läheskään ole tarvetta psykoterapialle, vaan suurimpaan osaan arjen ja ihmissuhteiden haasteiden ratkaisemiseen lyhytterapia on mainio tuki. Lyhytterapian voit aloittaa koska vain, ilman lähetettä ja ajan voit varata netistä.
 • Lyhytterapia voi olla myös polku psykoterapiaan. Lyhytterapian aikana saatetaan huomata, että ongelmasi tarvitsee pidempää terapeuttista työskentelyä. Tällöin terapeuttisi kanssa voitte keskustella jatkotoimenpiteistä ja saat tietoa miten edetä. Varaa aika lyhytterapiaan täältä.
extraimage
extraimage

Mikä tilanteeseesi sopisi?

Lyhytpsykoterapia vai pitkä psykoterapia?

Psykoterapiasta puhuttaessa, moni ajattelee heti pitkää, 1-3 vuoden mittaista psykoterapiaa. Aina pitkä psykoterapia ei kuitenkaan ole tarpeen tai edes mahdollista tai ajankohtaista. Silloin lyhytpsykoterapia on hyvä ratkaisu. Lyhytpsykoterapialla tarkoitetaan 5-40 terapiakerran jaksoa, jonka on todettu soveltuvan useimpiin arjen ja ihmissuhteiden solmuihin.

Meiltä löydät psykoterapian ja lyhytterapeuttisen työotteen Suomen huiput. Mikäli pulmasi liittyvät erityisesti läheisiin ihmissuhteisiisi, meiltä löydät myös kokeneet parisuhde- ja perheterapeutit.

Lyhyen ja pitkän psykoterapian erot:

 • Lyhyt psykoterapia on 5-40 tapaamista, ja soveltuu monenlaisiin tilanteisiin. Lyhytpsykoterapian voit aloittaa heti, et tarvitse siihen lähetettä.
 • Pitkä psykoterapia on kestoltaan useimmiten 1-3 vuotta ja siihen haetaan monesti KELAn tukea. Kaikki psykoterapeuttimme ovat päteviä toteuttamaan Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa.
 • Psykoterapeuttien toteuttama lyhytpsykoterapia tai lyhytterapeuttisen työotteen koulutuksen psykologien toteuttama lyhytterapia voivat olla myös polku pitkään psykoterapiaan.

Psykoterapian hinnat

Psykoterapeuttimme terapiakäyntien hinnat löydät alta. Hinnoittelu perustuu psykoterapeutin erikoistumisalueeseen, kokemukseen ja erikoisosaamiseen.

 • Psykoterapia (45min): 125 – 165 €
 • Lyhytpsykoterapia (45 min): 125 – 165 €
 • Pari- tai perheterapia (90min): 165 – 265 €
 • Kriisi- tai tukikäynti (60min): alkaen 180 €

Nettiajanvarauksessa ei näy kela-terapia aikoja. Löydät terapeuttiemme tiedot täältä ja voit kysyä vapaita kela-yksilöterapia ja hintoja suoraan terapeuteilta.

Kelan tukema kuntoutuspsykoterapia

Olet ehkä kuullut puhuttavan KELAn kuntoutuspsykoterapiasta. Sillä tarkoitetaan KELAn tukemaa psykoterapiaa, jota sinun tulee hakea erikseen ja jota varten tarvitset psykiatrin diagnoosin eli ns. B-lausunnon. Kun sinulla on KELAn tukipäätös, KELA tukee terapian kustannuksissa 57,6 € per käynti. Ohjeet KELAn kuntoutuspsykoterapian hakemiseen löydät täältä.

Terapianeuvonta

Kaipaatko asiantuntijan apua miten omassa tai läheisesti tilanteessa kannattaisi toimia tai millainen terapia tilanteeseen sopisi? Varaa aika terapianeuvontaan, jossa kokenut psykologimme auttaa sinua eteenpäin.

 • Terapianeuvonta (30min): alkaen 80 €

Tutustu psykoterapeutteihin

Keitä psykoterapeutit ovat?

Psykoterapeuttimme ovat alansa huippuja ja sen lisäksi myös hyviä tyyppejä – juuri sellaisia jotka auttavat sinua pääsemään elämän kriisivaiheiden yli ja ymmärtämään paremmin itseäsi. Psykoterapeuttiemme joukosta löydät lähes kaikki tärkeimmät psykoterapiasuuntaukset. Yhteistä psykoterapeuteillemme on tahto ja osaaminen yhdistellä erilaisten suuntausten parhaimpia oppeja ja käytöntöjä sinun tilanteesi ja tarpeesi mukaisesti.

 • Psykoterapeuttiemme työkalupakissa on monenlaisia työmenetelmiä, joista räätälöimällä rakentuu sopiva työskentelytapa sinun tarpeisiisi
 • Kaikki terapeuttinen työskentely perustuu hyvään yhteistyösuhteeseen. Joskus kannattaa tavata paria terapeuttia, ennen kuin valitsee kenen kanssa erityisesti pitkän psykoterapian aloittaa.
extraimage