Lyhytterapia yksityishenkilöille

Ahdistaa, masentaa, kuormittaa tai ihmissuhteissa on toistuvia hankaluuksia töissä tai kotona? Meille kaikille tulee vastaan tilanteita, jotka kuormittavat mieltä. On ihan turha märehtiä niitä yksin, sillä monesti ulkopuolinen apu jo varhaisessa vaiheessa tuo apua ja helpotusta.

Lyhytterapia auttaa selvittämään yksityiselämässä ja työssä kohtaamasi pulmakohdat. Et tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan nettiajanvarauksella ja aloittaa lyhytterapian heti.

 

Varaa aika lyhytterapiaan

 

extraimage

Mitä lyhytterapia on?

Sopisiko minulle lyhytterapia?

Lyhytterapia on vaikuttavaa, tyypillisesti noin 5-20 kerran mittaista muutostyöskentelyä.  Jo muutaman tapaamisen lyhytterapeuttinen työskentely kokeneen ja asiantuntevan lyhytterapeutin kanssa selkiyttää ajatuksia ja auttaa ratkomaan arjessa tai työssä kohdattuja pulmia. Lyhytterapiassa kaikkia asioita ei yritetä selvittää kerralla, vaan terapiassa keskitytään yhteen tai kahteen rajattuun ongelmaan.

 • Lyhytterapiaan et tarvitse lähetettä, voit varata ajan ja aloittaa terapian heti
 • Lyhytterapia-aikoja on saatavilla joko etänä tai toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa.
 • Tyypillinen kesto on 5-20 kertaa, mutta joskus voi riittää vähempikin. Lyhytterapian kesto räätälöidään aina tarpeittesi mukaan.
 • Lyhytterapia voi myös olla askel kohti pitempää Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa

 

Varaa aika lyhytterapiaan

 

Paljon lyhytterapia maksaa?

Terapiapalveluiden käyntien hinnat löydät alla olevasta hinnastosta. Nettiajanvarauksesta näet vapaat käyntiajat, terapeutin ja hänen hintansa. Terapeutit ovat hinnoitelleet terapiakäynnin hinnan erikoistumisalueiden, kokemuksen ja erikoisosaamisen perustella.

Lyhytterapian hinnat:

 • Lyhytterapiakäynti (45min): 105 – 145 euroa
 • Pari- tai perheterapia (90min): 160 – 250 euroa
 • Kriisi- tai tukikäynti (60min): alkaen 180 euroa
 • Lyhytpsykoterapia/psykoterapia (45min): 125 – 165 euroa

Terapianeuvonta

Kaipaatko asiantuntijan apua miten omassa tai läheisesti tilanteessa kannattaisi toimia tai millainen terapia tilanteeseen sopisi? Varaa aika terapianeuvontaan, jossa kokenut psykologimme auttaa sinua eteenpäin.

 • Terapianeuvonta (30min): alkaen 80 euroa

Tutustu lyhytterapeutteihin

Keitä lyhytterapeutit ovat?

Olemme lyhytterapeuttisessa työskentelyssä Suomen huippuja. Helttiin kuuluva Shortumin koulutustalo on erittäin arvostettu lyhytterapeuttisen työotteen kouluttaja ja uranuurtaja. Meillä lyhytterapioita tarjoavat terveydenhuollon ammattilaiset, kuten psykoterapeutit, psykologit, psykiatrit ja psykiatriset sairaanhoitajat. Kaikki ammattilaisemme ovat koulutettuja lyhytterapeuttisten menetelmien käyttöön – he ovat jokainen käyneet Shortumin koulutuksen. Voit luottaa, että meiltä saat alan parasta palvelua.

Tiesitkö, että lyhytterapeutti ei ole ammattinimike, vaan kyse on terveydenhuollon ammattilaisen tarjoamasta muuutostyöskentelyn menetelmästä.

 

Varaa aika lyhytterapiaan

 

extraimage
extraimage

Heltin työterveyden jäsenille

Olen Heltin työterveysjäsen, miten toimin?

Heltti jäsenemme! Lyhytterapiaan pääset mutkattomasti meidän kauttamme pariakin eri reittiä.

 • Voit hakeutua yksityishenkilönä itsellesi tai läheisellesi: Voit varata ajan sähköisesti ajanvarauksen kautta ja aloittaa lyhytterapian. Yksityishenkilönä varatut ajat eivät millään tavalla liity työterveyteen tai työnantajaasi, ellet sitä erikseen itse toivo.
 • Mikäli työnantajasi tarjoaa lyhytterapiaa työsuhde-etuna: Kirjaudu MyHelttiin tai ota yhteyttä työpaikkasi HR-henkilöön, jotta saat selville kuinka paljon lyhytterapiaa työnantajasi korvaa. Tällöin työnantajasi kustantaa lyhytterapian kulut, mutta keskustelu on tietenkin luottamuksellista sinun ja terapeutin välillä.

 

Varaa aika yksityishenkilönä

Kirjaudu MyHelttiin